Kuinka parisuhde kestää kriisin?


Tämä on ennennäkemätön kriisi pitkään aikaan Suomessa. Pelko, talousvaikeudet ja stressi uhkaavat repiä rikki useita avioliittoja ja perheitä. Tässä on sinulle 5 vinkkiä kuinka säilytät parisuhteesi kriisissä:

1. Älä mene paniikkiin. Tässä ei ole kyse maailmanlopusta kuitenkaan.

2. Muista, että puolisosi voi (ja hän saa) reagoida tilanteeseen eri tavalla kuin sinä.

3. Istukaa yhdessä alas kun on sopiva ja rauhallinen hetki ja kertokaa toisillenne mikä teitä huolettaa. Sopikaa ensin, että kummallakin on oikeus mielipiteeseensä ja tunteisiinsa.

4. Sopikaa, että selviätte tästä yhdessä. Sopikaa yhdessä miten mahdolliset rahaongelmat ja lasten opetus ratkaistaan. Jakakaa vastuut keskenänne niin, että kumpikin pääsee hoitamaan omat vahvuusalueensa.

5. Pitäkää huolta siitä, että teillä kummallakin on joka päivä vähintään 15 minuuttia ihan omaa aikaa ja tämän lisäksi yhteistä aikaa vähintään puoli tuntia, jolloin keskitytte toisiinne (eli ei niin, että istutte samassa huoneessa mutta molemmat on omalla kännykällä tai koneella).

Pidä siis huolta, että et menetä parisuhdettasi tässä myllerryksessä!

Melkein 25 avioliittovuoden jälkeen voin sanoa, että parisuhteesta voi todella tulla elämässäsi se asia, joka antaa sinulle voimaa ja turvaa arjen haasteissa ja kriiseissä.

Se vaatii sitä, että haluat panostaa parisuhteeseesi ja ratkaista ongelmat joita siihen tulee.

Ja se vaatii kommunikointitaitoja.

Avuksi tähän olen tehnyt Vahva Perhe-etävalmennuksen, jolla kerron sinulle askel askeleelta kuinka saat paremmat ja toimivammat välit perheenjäseniisi.

Kun sitten olet oppinut nämä taidot on tärkeää kerrata näitä hyviä toimintatapoja aika ajoin, jotta ne eivät pääse stressin, kiireen tai muun kuormituksen vuoksi unohtumaan.

Voit hyödyntää tässä ilmaisia kännykkään ladattavia taustakuvia, jotka saat kurssilta.

Satu Langenberg

Emparius

© Copyright Emparius.  Kaikki oikeudet pidätetään.

50% Complete

GET MY BEST SELLING BOOK - FREE

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close