Näin aloitat muutoksen parisuhteessasi


Olet siis löytänyt tietoa: lukenut, nähnyt tai kuullut uudesta toimintatavasta, joka herätti kiinnostuksesi ja haluat kokeilla sitä. Et ehkä ole vielä varma onko se totta tai toimiiko se todella, mutta se kiinnostaa sinua.

Haluat kokeilla. Alat siis toimia saamasi tiedon mukaisesti. Uusien tapojen opettelu tai oman ajatusmaailman muuttaminen vie aikaa. Välillä muistat uudet tavat ja välillä unohdat ja toimit vanhojen tottumusten mukaan. Kun olet onnistunut toimimaan uudella tavalla jonkin aikaa, huomaat toimiiko se vai ei. Muuttuuko mikään. Ja jos muuttuu, niin miten. Opit. Jos huomaat positiivista muutosta niin haluat jatkaa uusien toimintatapojen mukaan.

Ja jos jatkat uudella tiellä, muutut.

Käytöksesi. Toimintatapasi. Ajattelutapasi. Asenteesi.

Tämä toimii niin parisuhteessa, liikuntatapojen, ruokailutottumusten ja työtapojen muuttamisessa. Kaikessa missä on kyse oman käytöksen, toiminnan tai ajattelutavan muuttamisessa. Ihmisen, sinun itsesi muuttamisessa.

Kun kyse on parisuhteesta, niin sinun muuttumisesi aiheuttaa yleensä myös sen, että puolisosi muuttuu.

Muutos vaatii kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä ja armollisuutta itselleen silloin, kun epäonnistuu. Sillä epäonnistumisia tulee. Monta kertaa. Sisukkuutta kuitenkin jatkaa ja yrittää uudestaan ja uudestaan. Uskoa että muutos on mahdollinen. Toivoa paremmasta. Sekä kärsivällisyyttä puolison suhteen.

Muutos ei tapahdu hetkessä, ei edes yleensä viikoissa. Muutos voi vaatia kuukausia, puoli vuotta, jopa vuosia. Laihdutuskaan ei onnistu nopeasti sillä sekin edellyttää toimintatapojen muutosta. Mutta muutos positiiviseen suuntaan on aina kaiken tämän vaivannäön ja kärsivällisyyyden arvoista. Etenkin, kun on kyse parisuhteesta: elämäsi tärkeimmästä ihmissuhteesta jonka luot henkilöön, jota ei ole sidottu sinuun sukusitein.

Kun haluttu tila on lopulta saavutettu, on pysyttävä valitulla tiellä. Muuten muutos katoaa. Opittuja asioita on siis kerrattava ja palautettava mieleen aika ajoin.

Koko ihmiselämä on muutosta. Kasvua ja kehitystä. Sinä päätät, millainen sinusta tulee. Ja sen, mikä vaikutus sinulla on ympärilläsi oleviin ihmisiin. Muista, että vaikka et voi valita sitä mitä elämä eteesi tuo, voit valita sen, miten toimit. Sinä päätät kuka sinä olet.

Melkein 25 avioliittovuoden jälkeen voin sanoa, että parisuhteesta voi todella tulla elämässäsi se asia, joka antaa sinulle voimaa ja turvaa arjen haasteissa ja kriiseissä.

Se vaatii sitä, että haluat panostaa parisuhteeseesi ja ratkaista ongelmat joita siihen tulee.

Avuksi tähän olen tehnyt Vahva Perhe-etävalmennuksen, jolla kerron sinulle askel askeleelta kuinka saat paremmat ja toimivammat välit perheenjäseniisi.

Kun sitten olet oppinut nämä taidot on tärkeää kerrata näitä hyviä toimintatapoja aika ajoin, jotta ne eivät pääse stressin, kiireen tai muun kuormituksen vuoksi unohtumaan.

Voit hyödyntää tässä ilmaisia kännykkään ladattavia taustakuvia, jotka saat kurssilta.

Satu Langenberg

Emparius

© Copyright Emparius.  Kaikki oikeudet pidätetään.

50% Complete

GET MY BEST SELLING BOOK - FREE

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close