Puhutko puolisosi kanssa?


Jos asiaan oikein kiinnittää huomioita niin voi ehkä havaita, että puheenaiheet koskevat useimmiten aiheita "mitä tänään tehtäisiin" tai "mitä tänään syötäisiin" tai "vietkö lapset harkkoihin".

Harvemmin sitä tietenkään on mitään suurta aihetta josta keskustella. Mutta silloin kun on, omat mielipiteet pitäisi pystyä sanomaan. Joskus kuitenkin käy niin, että olemme hiljaa mutta mielessämme mutisemme.

Siinä ei tietenkään ole mitään ongelmaa jos toisella ei ole oikeasti jonkun asian suhteen mitään väliä. Joskus niin on. Eikä silloin tietenkään tule mutistua edes mielessä.

Mutta jos hiukkaakaan on eri mieltä tai epävarma niin se pitäisi pystyä sanomaan.

Miksi joskus sitten on niin vaikeaa sanoa omat ajatukset tai mielipiteet puolisolle? Pelätäänkö että toinen loukkaantuu? Tai että tulee riitaa? Eikö luoteta puolison rakkauteen: että hän rakastaa minua sellaisena kuin olen?

Vai eikö vaan jakseta?

Jos esimerkiksi toinen haluaa mennä naimisiin ja toinen ei, voisi olla hyvä keskustella molempien arvomaailmasta; minkälainen merkitys avioliitolla kummallekin on. Siten voi ymmärtää toisen mielipiteen. Ja kannattaa muistaa, että eri mieltä oleminen ei välttämättä tarkoita sitä, että toinen olisi väärässä.

Keskustelkaa siis asioista. Opetelkaa puhumaan toisillenne. Opetelkaa kommunikoinnin taidot. Oppikaa huomaamaan milloin on hyvä hetki keskustelulle. Nämä taidot ovat opeteltavissa.

Ja ne ovat ne keinot joilla teidän parisuhteenne säilyy hyvänä.

Tähän olen tehnyt avuksi Vahva Perhe-etävalmennuksen. Katso linkki alta:

Melkein 25 avioliittovuoden jälkeen voin sanoa, että parisuhteesta voi todella tulla elämässäsi se asia, joka antaa sinulle voimaa ja turvaa arjen haasteissa ja kriiseissä.

Se vaatii sitä, että haluat panostaa parisuhteeseesi ja ratkaista ongelmat joita siihen tulee.

Avuksi tähän olen tehnyt Vahva perhe-etävalmennuksen, jolla kerron askel askeleelta kuinka saat paremmat ja toimivammat suhteet perheenjäseniisi.

Kun sitten olet oppinut nämä taidot on tärkeää kerrata näitä hyviä toimintatapoja aika ajoin, jotta ne eivät pääse stressin, kiireen tai muun kuormituksen vuoksi unohtumaan.

Voit hyödyntää tässä ilmaisia kännykkään ladattavia taustakuvia, jotka saat kurssilta.

Satu Langenberg

Emparius

© Copyright Emparius.  Kaikki oikeudet pidätetään.

50% Complete

GET MY BEST SELLING BOOK - FREE

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close