Voiko puolisoa muuttaa?


"Siellä se taas on. Istuu sohvalla eikä tee mitään järkevää. Näkyy olevan pöydällä vielä lautanenkin ruokailusta, jota ei ole vienyt tiskiin. Tarvii varmaan itse mennä siivoamaan, jos haluaa siistissä kodissa asua. No nyt se nousi ja tulee tänne sen näköisenä, että aikoo taas valittaa. Vaikka minullahan tässä olisi syytä sanomiseen."

Usein puolisoilla on odotuksia toisilleen ja kun odotukset eivät toteutu, puoliso voi alkaa vaikuttamaan ärsyttävältä, laiskalta, itsekkäältä tai jopa inhottavalta.

Tässä vaiheessa pohdit todennäköisesti kannattaako koko suhdetta enää jatkaa. Minä ainakin pohdin kun olin tässä tilanteessa.

Muuttuuko puoliso ikinä?

Vastaus on kyllä. Mutta toisin kuin yleisesti luullaan, puolisoa voi muuttaa vain muuttamalla ensin itseään: omaa käytöstään ja ajatteluaan.

Kun itse tajusin tämän, ajatus tuntui minusta ärsyttävältä. Miksi minun pitäisi muuttua, kun hänenhän tässä muuttua pitäisi! Yritin jopa listata syitä miksi meidän ei kannattaisi jatkaa yhdessä. Kuinka elämä olisi sitten helpompaa jos erotaan. Ei tarvitsisi ottaa toista huomioon ja saisin itse päättää kaikesta. Tajusin kuitenkin, ettei se ihan näin menisi. Asioista pitäisi pystyä sopimaan vaikka erottaisiin.

Päätin niellä ylpeyteni ja jatkaa yrittämistä ja avioliittoamme.

Alku oli hankalaa. Aloin muuttamaan omaa käytöstäni. Se oli vaikeaa. Epämiellyttävää. Ärsyttävää. Miksi minä puhuisin ystävällisesti hänelle, kun hän oli loukannut minua??

Pikku hiljaa vaivannäköni alkoi kuitenkin tuottaa tuloksia. Mieheni alkoi muuttua, kun minä olin ensin itse muuttanut omaa käytöstäni. Välimme alkoivat korjaantua vähitellen.

Tuosta ajasta on kulunut jo useita vuosia. Uusia haasteita on tullut, useitakin, mutta olen oppinut miten niistä selvitään niin, että pysytään yhdessä.

Ja kerron nämä yksinkertaiset mutta ratkaisevat toimintatavat sinulle Vahva Perhe-etävalmennuksessa. Lue lisää alta löytyvästä linkistä:

Melkein 25 avioliittovuoden jälkeen voin sanoa, että parisuhteesta voi todella tulla elämässäsi se asia, joka antaa sinulle voimaa ja turvaa arjen haasteissa ja kriiseissä.

Se vaatii sitä, että haluat panostaa parisuhteeseesi ja ratkaista ongelmat joita siihen tulee.

Avuksi tähän olen tehnyt Vahva Perhe-etävalmennuksen, jolla kerron sinulle askel askeleelta kuinka saat paremmat ja toimivammat välit perheenjäseniisi.

Kun sitten olet oppinut nämä taidot on tärkeää kerrata näitä hyviä toimintatapoja aika ajoin, jotta ne eivät pääse stressin, kiireen tai muun kuormituksen vuoksi unohtumaan.

Voit hyödyntää tässä ilmaisia kännykkään ladattavia taustakuvia, jotka saat kurssilta.

Satu Langenberg

Emparius

© Copyright Emparius.  Kaikki oikeudet pidätetään.

50% Complete

GET MY BEST SELLING BOOK - FREE

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close